Polityka prywatności Buduj.nl

V.2.0 25 maj 2018

Firma Buduj.nl z siedzibą w Griend 3558  Lelystad 8225 TB, The Netherlands (pod numerem KvK KvK: 68466471, BTW NL253356386B02), zwana dalej Buduj.nl, jest odpowiedzialna za przetwarzanie danych według poniższej polityki prywatności.

Administratorem danych w firmie Buduj.nl jest R.B. Zalupka, z którą można się skontaktować drogą e mailową na buduj.nl@gmail.com lub telefonicznie na +31 06-22-424-902.

buduj.nl prowadzi i zarządza następującymi domenami i stronami internetowymi:

www.buduj.nl

forumbudowlanego.nl

Każdego użytkownika strony www oraz publikacji należących do Buduj.nl obowiązuje aktualna Polityka Prywatności.

Podstawową zasadą, którą kieruje się Buduj.nl jest to, że Buduj.nl nie sprzedaje i nie udostępnia osobom trzecim danych personalnych czy adresowych klientów oraz użytkowników swoich serwisów. Buduj.nl nie wysyła spamu.

Jak Buduj.nl gromadzi dane osobowe

Buduj.nl gromadzi dane osobowe poprzez formularze online w dwojaki sposób:

  1. W przypadku zgłoszenia chęci otrzymania bezpłatnego produktu typu PDF lub video, lub chęci otrzymania newslettera ze wskazówkami na temat prowadzenia firmy. W tym przypadku formularz ma tylko 2 pola:
    • Imię
    • Adres e-mail.

Te dane są przechowywane przez Buduj.nl w systemie do wysyłania automatycznych e-maili, na tą chwilę jest to Autorespond Nederland BV. Są to niezbędne dane do wysłania e-maili i ich personalizacji (imię). Wszystkie dane są zastrzeżone hasłem i dostępne tylko dla administratora danych firmy Buduj.nl.

  1. W przypadku zakupu produktu/szkolenia 5Alfa, użytkownik zostaje klientem Buduj.nl i zostawia dane takie jak
    • imię i nazwisko
    • adres e-mail
    • nazwa firmy
    • adres firmy lub prywatny
    • numer identyfikacji podatkowej BTW (opcjonalnie)
    • oraz numer telefonu.

Te dane są potrzebne do wystawienia faktury, oraz do utrzymania z klientem kontaktu poprzez e-mail lub telefon, aby poinformować klientów o bieżącym szkoleniu, oraz przyszłych ofertach. Dane te są przechowywane przez Buduj.nl w bazie klientów, obecnie w systemie Autorespond Nederland BV. Wszystkie dane są zastrzeżone hasłem i dostępne tylko dla administratora danych firmy Buduj.pl.

Wymagamy tylko tych danych, które są niezbędne do działania serwisu. Niepodanie wymaganych danych zablokuje tę czynność, w trakcie której wymagane było podanie danych.

Buduj.nl nie gromadzi danych szczególnych czy/i wrażliwych

Buduj.nl nie ma intencji gromadzenia danych osób, które nie ukończyły 16 lat. Osoby niepełnoletnie nie są naszą grupą docelową, jako że nie mogą prowadzić firmy. Jeżeli taka osoba zarejestrowała swoje dane na jednym z naszych serwisów, bez zgody opiekuna, nie jesteśmy w stanie sprawdzić tego faktu. W przypadku jakiegokolwiek podejrzenia, prosimy o kontakt z nami.

W jakim celu Buduj.nl gromadzi dane osobowe

Buduj.nl gromadzi dane osobowe w następujących celach:

  • fakturacji i kontaktu z klientem w sprawie zakupionych szkoleń, spotkań i innych produktów
  • wykonania zapłaty za usługi lub produkty
  • przesłania wskazówek i informacji na temat prowadzenia firmy (e-mail, newsletter)
  • księgowania i wykonania deklaracji podatkowych

Czego NIE robimy z danymi osobowymi

Buduj.nl nie sprzedaje danych. Buduj.nl nie używa danych również w rozszerzonych profilach użytkownika, co oznacza, że nie przetwarzamy danych automatycznie, bez interwencji człowieka (np. przez algorytmy), aby wyciągnąć wnioski na temat zachowań, itp. użytkowników.

Czy dane osobowe są udostępniane innym organizacjom lub osobom trzecim?

Tak, ale tylko w przypadkach koniecznych wymaganych prawem i ustawodawstwem, aby móc normalnie prowadzić firmę:

– doradcy podatkowemu, jeśli jest konieczność obejrzenia faktur

– firmie zajmującej się hostingiem stron internetowych, w celu zgromadzenia danych z formularzy online

– w systemie do wysyłania automatycznych e-maili, na tą chwilę jest to Autorespond Nederland BV

– Google Analytics (‘cookies’), w celu analizy danych ruchu na stronie www.

Z każdą powyższą organizacją są zawarte umowy przetwarzania danych.

E-maile

Pod tekstem każdego e-maila wysłanego do użytkownika przez 5Alfa automatycznie, znajduje się link umożliwiający wypisanie z listy mailingowej. Wypisanie z listy mailingowej powoduje całkowite wykasowanie danych z danej listy, lub całkowicie z systemu, o ile użytkownik nie jest już klientem Buduj.nl W tym przypadku dane są wykasowywane tylko z listy mailingowej.

Co się dzieje jeśli jesteś na mojej stronie internetowej?

Techniczne i funkcjonalne ‘cookies’ są używane na stronach internetowych 5Alfa, aby np. Twoja przeglądarka mogła zapamiętać moją stronę w historii przeglądania. czyli małe pliki tekstowe wysyłane do komputera internauty identyfikujące go w sposób potrzebny do uproszczenia lub umorzenia danej operacji. Cookies są nieszkodliwe ani dla komputera ani dla jego użytkownika i jego danych. Warunkiem działania cookies jest ich akceptacja przez przeglądarkę i nie usuwanie ich z dysku.

Poza tym Buduj.nl używa Google Analytics oraz Piksel Facebooka, aby analizować ogólne dane na temat ruchu na stronie i móc dotrzeć do zainteresowanych użytkowników z reklamami płatnymi. Programy te gromadzą dane takie jak IP adres, aby móc funkcjonować poprawnie.

Buduj.nl podchodzi poważnie do ochrony Twoich danych

Dane klientów i użytkowników są przechowywane w zamkniętym systemie z dostępem na hasło. Dostęp do danych ma tylko administrator Buduj.nl. Komputer, na którym pracuję jest chroniony hasłem przed osobami trzecimi. Hasła są przechowywane w specjalnym programie do zarządzania hasłami,  nie są przechowywane ani ‘w chmurze’, ani na papierze. Moje strony internetowe zbierające dane poprzez formularze używają certyfikatu SSL (symbol kłódki w przeglądarce przy nazwie strony).

Jak długo są przechowywane dane przez Buduj.nl?

Jeżeli użytkownik zameldował się na listę w celu otrzymania bezpłatnego produktu informacyjnego lub newslettera, i w ciągu 6 miesięcy nie otworzył żadnego e-maila od Buduj.nl, jego dane zostaną usunięte z listy.

Każdy użytkownik może w dowolnym momencie również wypisać się z listy, i jego dane zostaną wtedy usunięte z listy.

Dane klientów są przechowywane w administracji Buduj.nl minimum przez 7 lat (łącznie z fakturami i danymi osobowymi), chyba że dany klient poprosi o usunięcie swoich danych osobowych. W tym przypadku oczywiście będzie to wykonane. Faktury będą przechowywane według wymagań prawnych.

Zgadzając się z Polityką Prywatności oświadczasz, że:

  1. wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych, podanych dobrowolnie, dla celów marketingowych przez Buduj Zgoda obejmuje również przetwarzanie danych w przyszłości, pod warunkiem braku zmiany celu przetwarzania.
  2. wyrażasz zgodę na otrzymywanie informacji handlowych za pomocą środków komunikacji elektronicznej od Buduj.nl, na podane przez Ciebie dane teleadresowe.
  3. zostałeś/aś poinformowany/a o tym, że:
  • administratorem Twoich danych osobowych w Buduj.nl jest R.B. Zalupka;
  • masz prawo dostępu do swoich danych osobowych oraz prawo ich modyfikacji lub usunięcia z listy/list mailingowych;
  • usunięcie danych ze wszystkich list mailingowych Buduj.nl powoduje usunięcie Twoich danych z systemu, który użytkuje Buduj.nl do gromadzenia danych, chyba że jesteś klientem 5Alfa, w którym przypadku przechowujemy Twoje dane adresowe i faktury do administracji;
  • podanie danych osobowych jest dobrowolne, a jednocześnie niezbędne w przypadku zainteresowania płatnymi lub bezpłatnymi produktami Buduj.pl.

Zmiany Polityki Prywatności


Buduj.pl  zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności.
Zmiany Polityki Prywatności będą komunikowane Użytkownikom na stronie Serwisu oraz drogą e-mailową.

  • Wszelkie zmiany do Polityki Prywatności stają się skuteczne w chwili ich zamieszczenia na stronie internetowej Serwisu, o ile nie zastrzeżono inaczej.
  • Po ukazaniu się na stronie głównej Serwisu lub w innych miejscach do tego przeznaczonych w Serwisie informacji o zmianach w Polityce Prywatności, Użytkownik powinien niezwłocznie zapoznać się ze zmianami, gdyż aktywacja w Serwisie po takim ogłoszeniu stanowi bezwarunkową akceptację nowej treści Polityki Prywatności przez Użytkownika.

Coś się nie zgadza, chcesz sprawdzić lub usunąć swoje dane?

Skontaktuj się w takich przypadkach bezpośrednio ze mną (administrator danych Buduj.nl: Radosław Zalupka) i sprawa zostanie przeze mnie załatwiona najpóźniej w ciągu 3 dni roboczych.

W przypadku, gdy jednak chcesz złożyć skargę związaną z pzretwarzaniem danych, możesz zwrócić się do Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens, używając tego linka: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Bezpośredni kontakt:

R.B Zalupka
Tel +0031(0)622 424 902
budj.nl@gmil.com

Dane firmy:

Buduj.nl
Griend 35 58 Lelystad 8225 TB , The Netherlands
KvK 68466471
BTW NL253356386B02

BUDUJ.NL ALL RIGHTS RESERVED © 2018
Wdrożenie: Solmedia.pl